tiistai 10. joulukuuta 2013

Joulun odotusta

Nyt alkaa täällä etelässäkin jo näyttää siltä, että joulu on lähenemässä. Lunta on pari senttiä kerkinyt kertyä maanpinnalle ja ulkona on pieni pakkanen. Jouluvalot on ylhäällä niin joulukadulla kuin kotonakin. Vielä en ole kerkinyt pipareita leipomaan, mutta onhan tässä vielä pari viikkoa aikaa.


 Sunnuntaina vietin vapaapäivää töistä, joten päätin ottaa härkää sarvista ja lähteä joululahjaostoksille. Pakko myöntää, että en ole hirmu innokas joululahja shoppaaja, silloin kun ei ole valmiiksi sopivaa lahjaa mielessä. Jos on ajatus jo valmiina on mukava kirtää ja löytää etsimäänsä, mutta jos ideoita ei ole on todella turhauttavaa yrittää etsiä sopivaa lahjaa. Vielä itseltäni puuttuu pari lahjaa, mutta muuten on suurin osa jo hanskassa, vai sanoisinko säkissä, edelleen paketoimatta kylläkin.


Meidän perheessä on kaksi jouluihmistä, nimittäin äitini ja veljeni. Minä ja isä ei niin jouluihmisiä olla. Älkää nyt ymmärtäköö väärin, me - tai ainakin minä, rakastan joulua, mutta en jaksa sählätä ja höslätä niin paljoa jouluvalojen ja koristeiden kanssa yhtä paljon kun äitini ja veljeni.


Joulu on perheen ja sukulaisten yhdessäolon aikaa. Silloin kokoonnutaan sukulaisten kanssa yhteen ja syödään hyvin ja vietetään yhdessä rauhallista aikaa. Tämän takia joulu on ihanaa aikaa. Pidän enemmän juuri jouluaatosta, kuin jouluvalmisteluista, koska silloin juuri kokoonumme ja vietämme laatuaikaa keskenämme. Nuorempana tietysti lahjat olivat aivan ykkösjuttu, nyt perheen ja sukulaisten merkitys on täkeämpi. En voisi kuvitella viettäväni joulua missään muualla tai kenenkään muun kanssa kuin perheen ja sukuisteni kanssa.


Hieman haikein mielin odotan tätä joulua tänä vuonna, koska tänä vuonna on luultavasti viimeinen joulu kun vielä asun kotona. Seuraava joulu pääsen toivottavasti sisustamaan omaa luukkuani omin ideoin. Luulen, että joulukoristelun viehätys herää sisälläni kunhan vain saan oman kämpän jonka saan koristaa ja soimistaa omin nevoin. Tottakai tulen kuitenkin takasin tänne metsään viettämään joulua sukulaisten kanssa vaikka en kotona asuisikaan.

Huoneeni näyttää tällä hetkellä aivan pommin jäljiltä, joten ajattelin, että samalla kun käyn läpi tuon myllerryksen voisin hieman somistaa huonettani hieman joulusemmaksi, sillä siellä ei hiippaile vielä yhtäkään punalakkista tonttua. Uusimmassa jeanne d'arc living- lehdessä oli ihania sisäjoulukuusi ideoita, joten ajattelin toteuttaa yhden niistä huoneessani kunhan löydän sopivan kuusen.


Toinen ihana idea joulua varten löytyi tänään netistä:


Rauhallista joulunodotusta kaikille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti