maanantai 29. heinäkuuta 2013

Mee mökille, äläkä jää kaupunkiin

Huomenta! Ihanaa herätä omasta sängystä, eikä mökin sohvalta. Vaikka ei siinäkään mitään valittamista ollut, ihan pehmeä sekin. Mutta mökistä siis ollaan kotiuduttu ( vaikka tavarat kylläkin vielä on matkalaukuissa ).

Ihanan rentouttava mökkiviikko nyt takana. Viikko ilman töitä, murkeita, mutta ei niinkään ilman koulua. Psykologian kirjat olivat täälläkin mukana. Me reissasimme aika paljon tämän viikon aikana. Me kävimme Vaasassa, Lappajärvellä, Lapualla ja Seinäjoella. Kotiin päin tultaessa pysähdyimme myös Porin Yyteri rannoille. Olin ainoa joka uskaltautui veteen. Että minä rakastan tätä rantaa!


Kun saavuimme mökiin pihalle koko auto hiljentyi. Katsoimme ympärillemme ja hämmästelimme. Ja tällä kertaa emme ihailleet maisemia, vaan tuijotimme naapureita. Mökin nettisivuilla luki, että naapurit olisivat 200 m mökistä. Mutta lähin mökki olikin 15 metrin päässä. Olemme varanneet mökkejä joka vuosi nyt noin 12 vuoden ajan. Ja olemma tottuneita siihen,että naapureita ei näy, ainkaan lähellä, koska tahdomme omaa rauhaa. Nyt naapurit olivatkin melkein mökin vieressä. Mutta onneksemme siinä ei ollut ketään koko viikkoon. Toisella puolella oli seuraava naapuri, noin 20-25 m päässä. Välissä oli toki puskaaita. Sieltä löytyi porukkaa, mutta se oli ihan okei loppujen lopuksi.Meillä oli käytössämme kaksi mökkiä. Toinen paljon uudempi ja modernimpi. Sieltä löytyi pyykinpesukone, sähkösauna, lämminvesi, ilmastointilaite, tv ja se oli rakennettu noin 2007. Kun taas toinen keltainen hirsimökki näytti ulkoapäin aika samanlaiselta, kun tämä uudempi. Mutta, se oli rakennettu noin 1984, siellä ei ollut tv:tä vaan radio, ei lämmintä vettä, puusauna, ei puukinpesukonetta, ei vessaa eikä mitään muitakaan ylellisyyksiä. Joten minä ja pikkuveljeni nukuttiin paremmassa mökissä sohvilla ja vanhemmat heitimme huonompaan mökkiin josta löytyi sänky.
Todella hieno ranta, mutta vesi oli kylläkin hieman likaista. En käynyt hirveän monta kertaa uimassa, mutta sitä enemmän otin aurinkoa, koska aurinko osui sopivasti päivisin medän rannalle.

                                     

Mukaani sain paljon uutta ja vanhaa tavaraa. Löysin mielstäni oikeita aarteita mukaani, joten ne saatte nähdä vasta myöhemmässä postauksessa, kun kerkeän asettautua huoneeseeni ihan kunnolla. Kohta suuntaan nokkani kohti töitä viikon vapaan jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti