keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Valintoja valintoja...

Eilen olisi ollut viikon tee-mitä-ikinä-haluat-koska-olet yksin-kotona-päivä, mutta koska meillä oli koulun kanssa messupäivät Turussa, jouduin nousemaan ihanan lämpimästä sängystäni jo puoli seitemän aikaan. Turussa kävimme kuuntelemassa Åbo Akademin koulutuksia, jonka jälkeen suuntasimme kuuntelemaan Turun ammattikorkeakoulun ja Novian tarjontaa.

Omat suunnitelmani meni ihan uusiksi, koska olin jo suunnitellut, että jatkan koulua jossakin suomenkielisessä koulussa, mieluiten ammattikorkeassa. Nyt ÅA sai minut miettimään ruotsinkielistä yliopistoa, eli ihan päinvastoin. Itse ÅA ei antanut niin paljon kuin olin odottanut, kaikkine kehuineen jotka olen kuullut paikasta. Mutta kuultuani, että Åbo Akademiissa voi opiskella suomenkieltä, jonka jälkeen moni jatkaa journalistiksi. Koulutus olisi suomeksi, vaikka koulu onkin ruotsinkielinen.

Minua kiinnostaisi tuo journalistinen puoli, mutta melkein kaikki journalistiset puolet satsaavat niin paljon yhteiskuntaoppiin, vaikka itseäni kiinnostaisi tuo sisustustoimittajan työ. Sen takia suomenkielen opiskelu olisi mukavaa, koska siinä ei keskitytä siihen yhteen aiheeseen, ainoastaan kieleen ja gramatiikkaan. Yliopistossa voisin vielä ottaa pääaineen viereen jonkin sivuaineen.

On se niin vaikeaa, kun on niin paljon valinnanvaraa, eikä ollenkaan tiedä mitä tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti