sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

"Borta bra men hemma bäst"


Taas kotona! Kyllä se vain niin on, että "borta bra, men hemma bäst". Viisi päivää Berliinissä meni todella nopeasti, kun oli hyvässä seurassa. En oikeastaan tiedä mistä aloittaa, koska nämä ihanaa ja ikimuistoista päivää olivat niin tapahtumarikkaita.
Joten lädimme siis Berliiniin Air Berliinin koneella aamulla klo. 6.40 Helsinki-Vantaan lentokentältä. Kun istuimme koneessa, jonka nokka oli kohti hisoriallista Beliiniä, palasivat viime vuoden muistot opintomatkastamme, jonka pysäkki silloin oli Rooma. Koska matka oli silloin niin antoisa, olivat odotukseni tällekin matkalle todella korkeat. Tällä kertaa matkaan lähti vain 8 opiskelijaa ja meillä oli enemmän yhtenäinen ryhmä, kuin mitä meillä oli viime vuonna. Tämän takia ryhmä-henki oli paljon parempi kuin viime vuonna. Mukaan lähteneet opettajat olivat myös minun suosikkiopettajia, jonka takia reissukin oli parempi.

Ensimmäisenä päivänä tutustuimme hotelliin ja sen ympäristöön. Yövyimme H2 hotellisssa Alexanderplazilla. Hotelli oli todella siisti, aamupalalla suuri valikoma, henkilökunta mukava ja muutenkin todella mukavalla paikalla koko hotelli. Suosittelen siis, jos Berliiniin olette menossa.Kävimme jokiajelulla Spree joessa, katselimme Berliiniä ja sen suuruutta tv tornista, joka on 368,03 m korkea  ja kävimme museumsinselissä äkkiä kääntymässä. 

 Tiistaina suuntasimme Kreuzbergiin, jossa nautimme kuuluisat Döner kebebit, näimme Checkpoint Charlien museoineen (elikkäs kohta jossa nämä neljän maan vyöhykkeet kohtasivat, kun Saksa ja Berliini oli jaettu neljään osaan), kävimme kuuaamassa Brandenburger Toria ja olimme tutustumassa eduskuntataloon. Lopuksi näimme myös sen osan Berliinin muurista, joka vielä oli pystyssä.


Keskiviikkona kävimme tervehtimässä kirahveja ja norsuja, elikkäs Berliner zoolla, mutta ei millään keritty käymään läpi koko paikkaa, koska meillä ei ollut niin paljon aikaa käytettävissä. Joten näimme ehkä puolet eläintarhasta, mutta ei se haitannut menoa. Suurta Charlottenburgia ihailimme suurine puutarhoineen. Madame Tussaudsin vahanuket olivat pelottavan oikean näköisiä, ainakin jotkun niistä.Kaksi viimeistä päivää olimme Sachsenhausenilla, eli keskitysleirillä, joka oli todella karmivaa, mutta kuitenkin kiinnostavaa. Ja viimeisenä päivänä olimme juutalaisessa museossa, joka oli suuri pettymys. Se kertoi juutaisista jo keskiajalta ja joistain tauluista kerrottiin todella paljon.Sää oli mitä mahtavin, vaikka ennen reisuamme oli luvattu aika huonoa säätä Berliin. Onneksemme aurinko pasitoi ja koko viikon oli noin 20 astetta, jos ei enemmän joinakin päivinä. Hiuspohjani on nyt hieman punainen, mutta onneksi nenäni säästyi, vaikka muiden nenät paloivat. Kaikenkaikkian onnistunut reissu taas! Olisin melkein voinut olla siellä vielä pari päivää lisää. Suomeen tulo oli hieman haikeaa, kun huomasi, että sää ei ollut ollenkaan sammanlaista kuin Saksassa, vaikka ei Suomi niin kaukana Saksasta loppujen lopuksi olekkaan. Saksassa meinaan alkoi kaikki kukkaset ja puut kukkimaan näinä 5 päivänä kun me vietimme aikaa siellä. Todella kaunista! Takaisin kiitos :)
Laitan hieman myöhemmin ostoksiani myös tänne :)
Ps. tekstin taustaväri kettuilee, joten en saa sitä nyt pois, mutta toivottavasti se ei haittaa niin paljoa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti